Ik ben niet rijk, ik ben een astronaut – Rhedelijk Cultureel voor het onderwijs

Ik ben niet rijk, ik ben een astronaut

 625,00 1.150,00 excl. BTW

Educatieve voorstelling over armoede

Beschrijving

In de voorstelling Ik ben niet rijk, ik ben een astronaut maak je kennis met de zusjes Sofie en Daan. Ze komen uit een gezin met weinig geld maar met een overvloed aan verbeeldingskracht. Ze kunnen niet op vakantie maar beleven de grootste avonturen, gewoon vanuit hun eigen huis. De koelkast wordt de noordpool waar ze vechten met ijsberen en de keukentafel een boot die op een woeste zee vaart, op zoek naar schatten. Zo hebben Daan en Sofie altijd de mooiste verhalen te vertellen tijdens de kringgesprekken op school.

Sofie is bijna jarig en wil later het liefste danseres worden, of astronaut. Daan is druk bezig om het creëren van het perfecte verjaardagscadeau: een zelfgemaakt astronautenpak van bubbeltjesplastic.

Kortom: De perfecte ingrediënten voor een nieuw avontuur van de twee zusjes.

Deze voorstelling maakt de thematiek armoede op een toegankelijke en fantasierijke manier bespreekbaar voor leerlingen van groep 5 t/m 8. Het is tevens een ode aan de fantasie en creëert begrip voor kinderen die moeten opgroeien binnen gezinnen onder de armoedegrens.

Ik ben niet rijk, ik ben een astronaut wekt geen medelijden maar juist respect voor kinderen die met armoede te maken hebben. Naar aanleiding van deze voorstelling gaan kinderen met elkaar in gesprek over het thema armoede en brainstormen ze met elkaar over de verschillen waarin men opgroeit. De voorstelling draagt bij aan het doorbreken van het taboe armoede en het verminderen van pestgedrag.

Doelgroep / Groep 5, 6, 7 en 8
Duur van de voorstelling / 50 minuten (inclusief nagesprek)

Regie / Rowdy Pelgrim
Acteurs / Lois Lint en Fenna Schoren
Kostumering en toneelbeeld / Corine van der Meer
Artwork / Marksson Media
Fotografie en film / Barry Schmitz

Aanvullend educatiemateriaal / Onderdeel van het programma

Investering
U kunt kiezen voor één, twee of drie voorstellingen op een dag, zodat meerdere klassen kunnen meedoen. Publiek maximaal 60 personen per voorstelling.

1 voorstelling € 625,00
2 voorstellingen € 950,00
3 voorstellingen € 1.150,00

Mede mogelijk gemaakt door Gemeente Rheden en Dullertsstichting.